De vrouw achter
de werkbank

Dat ben ik Barbara, gewoon mezelf. Gedreven en gepassioneerd. 110% in alles wat ik doe. Veeleisend, soms pijnlijk eerlijk en uitgesproken. Loyaal en geïnteresseerd met een hoop zelfspot. Soms een tikkie overprikkeld vind ik rust in het werk achter de werkbank.

“Sinds mijn 18de al een team met Rob en samen zijn we de ouders van
Joep en Floortje. Met onze beestenboel bestaande uit 4 paarden en 4 honden is het drukke bedoening.”

Van bouwkunde naar goudsmeden

Ooit lang geleden begonnen aan een studie bouwkunde om er al snel achter te komen dat, ondanks dat ik goed kon leren, met mijn handen werken mij veel beter lag. Dingen bedenken en ze van begin tot het eind maken. Zelf de regie hebben over het proces. De vakschool in Schoonhoven werd het. De enige opleiding tot vakbekwaam goudsmid. Versneld goudsmeden en een extra jaar techniek.

Na de 4 jaar opleiding kon ik direct aan de slag bij juwelier Postma in Zierikzee als reparatie goudsmid en in de winkel.
Later voornamelijk vanuit mijn eigen atelier aan huis.

Een ongeval met glas zorgde dat werken achter de werkbank lang niet mogelijk was. In die periode rondde ik een studie voor paraveterinair af en werkte met veel plezier als dierenartsassistente.

Als goudsmid ben je nooit uitgeleerd. In 2021 en 2022 mocht ik 3 certificaten behalen bij de Van Tol en Breet academie in Den Bosch voor professionele goudsmeden. Hier kreeg ik les van echte meesters in ons vakgebied. Met de kennis en vaardigheden die ik hier opdeed kan ik nu zeker de uitdaging aan om van mijn goudsmederij een succes te maken en het ambacht met trots te vertegenwoordigen!

Paard & Sieraad

Met een compleet ingericht atelier aan huis bleef het goudsmeden trekken en zo af en toe maakte ik toch nog eens wat voor iemand. Zo maakte ik op een dag een armband van paardenhaar met het haar van het paard van een stalgenootje. Dit bleek de eerste stap naar mijn bedrijf Paard en Sieraad en de weg terug naar mijn ambacht. Bij Paard en Sieraad maak ik sinds 2013 unieke sieraden van goud en zilver in combinatie met paardenhaar. Met het haar van jouw eigen paard wordt het een bijzonder aandenken aan jouw edele viervoeter en beste maatje. Hierbij komen mijn twee grootste passies samen, mijn liefde voor paarden en mijn ambacht, het goudsmeden.

volg paard en sieraad

“Pootjes van een zetting hebben de functie een steen op zijn plaats te houden. Maar het moet ook mooi zijn om naar te kijken.”

Volgen op Instagram